Gledališka sekcija

Gledališka sekcija Slikepaprijlike je pod okrilje KUD Beltinci stopila leta 2007 v obnovljeni dvorani kulturnega doma Beltinci.

Premierno smo se na odru kulturnega doma Beltinci občinstvu predstavili z glasbeno igro Nebo nad ženavljami Milana Vincetiča. Glasbena igra je bila krstno uprizorjena natanko 70 let po zgodovinskem dogodku, 18. avgusta,  leta 2004 v Ženavljah, na Gombocovi njivi. Takrat smo delovali še v okviru KUD Štefan Kovač iz Murske Sobote. Leta 2007 smo jo, v deloma novi zasedbi in nekoliko osveženo, postavili na oder še drugič.

 

Sezono 2008/2009 je gledališka skupina SlikepaprijlikE, pričelo s predstavo za otroke Kraljevi smetanovi kolački. Tudi leto 2010 je sekcija začela zelo delovno, saj smo se intenzivno pripravljali na svečano obeležitev 40-letnice KUD Beltinci, na kateri smo sodelovali z dvema skečema, nastalima izpod peresa g. Milana Zrinskega (Ustanovna seja KUD Beltinci in Na lüpanji semena).

Nadaljevali pa smo tudi z igranjem predstve Kraljevi smetanovi kolački, s katero smo se prijavili na območno srečanje odraslih gledaliških skupin, ki je potekalo aprila v Murski Soboti in je predizbor za Linhartovo srečanje, ki ga organizira JSKD Slovenije.

 

Dramska sekcija tudi v letih v zadnjih letih ni čisto mirovala, saj smo se udeležili Pustnega karnevala na Viru, aktivno sodelovali pri pripravi iz izvedbi osrednjih občinskih proslav ob Slovenskem kulturnem prazniku in Dnevu državnosti, za katere smo prispevali idejne in vsebinske rešitve kakor tudi samo izvedbo programa. Sodelovali smo tudi pri organizaciji in izvedbi Mednarodnega folklornega festivala.

 

Ekipa 2013:

  • Barbara Rehn Rous
  • Tina Kur
  • Romana Farkaš Erdelji
  • Tanja Zver
  • Zlatka Horvat
  • Alenka Balažic
  • Simona Cizar

 

Vodja skupine: Simona Cizar

+386 41 826 549

slikepaprijlike@gmail.com